Play-off Regionálního přeboru mužů 2023

Vzhledem k počtu zúčastněných týmů nebylo jednoduché připravit play-off tak, aby se všechny týmy dostali do hry a odehráli v průběhu září a října alespoň čtyři zápasy. Nicméně na obrázku naleznete zatím slepý rozpis play-off, neboť stále zbývá odehrát několik zápasů v základní části a níže jsou uvedený základní informace k play-off a vlastně celé mužské soutěži.

Základní část

Všechny zápasy základní části RSZM musí být odehrány a výsledky nahlášeny do 20. srpna 2023. Zápasy, u kterých nebudou 21. srpna 2023 doplněny výsledky, budeme považovat za neodehrané a oboustranně skrečované.

Horní čtvrtfinále

Do čtvrtfinále postupuje osm nejlépe umístěných týmů po základní části RSZM. První po základní části hraje s osmým po základní části, druhý po základní části hraje se sedmým po základní část, třetí po základní části hraje se šestým po základní části a čtvrtý po základní části hraje s pátým po základní části.

Každá série se hraje na dva vítězné zápasy.

Vítězové sérií horního čtvrtfinále postupují do horního semifinále. Prohraní hrají spodní čtvrtfinále.

Horní čtvrtfinále začíná v týdnu od 28. srpna 2023 a musí být kompletně dohráno nejpozději do 3. září 2023

Horní semifinále

Do horního semifinále postupují vítězové horního čtvrtfinále. V první sérii se potkají nejlépe po základní části umístěný vítěz série horního čtvrtfinále proti nejhůře po základní části umístěnému vítězi série horního čtvrtfinále. Ve druhé sérii se potkají druhý nejlépe po základní části umístěný vítěz série horního čtvrtfinále proti třetímu nejlépe po základní části umístěnému vítězi série horního čtvrtfinále.

Každá série se hraje na dva vítězné zápasy.

Horní semifinále začíná v týdnu od 4. září 2023 a musí být ukončeno nejpozději do 17. září 2023

Spodní čtvrtfinále

Do spodního čtvrtfinále postupují prohrané týmy z horních čtvrtfinálových sérií a týmy umístěné na devátém, desátém a jedenáctém místě po základní části RSZM. Tyto série se hrají pouze na jeden vyhraný zápas a utkají se spolu následující týmy.

Druhý nejlépe po základní části umístěný prohraný horní čtvrtfinálové série se utká s devátým týmem po základní části RSZM. Třetí nejlépe po základní části umístěný prohraný horní čtvrtfinálové série se utká s desátým týmem po základní části RSZM. A čtvrtý nejlépe po základní části umístěný prohraný horní čtvrtfinálové série se utká s jedenáctým týmem po základní části RSZM. Nejlépe umístěný prohraný horní čtvrtfinálové série žádný zápas nehraje a rovnou postupuje do spodního semifinále.

Každá série se hraje na jedno vítězné utkání.

Spodní čtvrtfinále začíná v týdnu od 4. září 2023 a musí být ukončeno nejpozději poslední do 11. září 2023

Spodní semifinále

Do spodního semifinále postupují vítězové spodního čtvrtfinále. V první sérii se potkají nejlépe po základní části umístěný vítěz série spodního čtvrtfinále proti nejhůře po základní části umístěnému vítězi série spodního čtvrtfinále. Ve druhé sérii se potkají druhý nejlépe po základní části umístěný vítěz série spodního čtvrtfinále proti třetímu nejlépe po základní části umístěnému vítězi série spodního čtvrtfinále.

Každá série se hraje na jedno vítězné utkání.

Spodní semifinále začíná v týdnu od 11. září 2023 a musí být ukončeno nejpozději do 18. září 2023.

Zápasy o konečné umístění (1. až 8. místo)

Zápasové série o konečné umístění se hrají na dvě výhry a utkají se v něm tyto týmy.

Vítězové horních semifinálových sérii odehrají sérií o vítězství v RSZM 2023.

Prohraní horních semifinálových sérii odehrají sérií o třetí místo v RSZM 2023.

Vítězové spodních semifinálových sérii odehrají sérií o páté místo v RSZM 2023.

Prohraní spodních semifinálových sérii odehrají sérií o sedmé místo v RSZM 2023.

Všechny série o konečné umístění začínají v týdnu od 2. října a měli by být dokončeny s koncem běžné baseballové sezóny 2023

Zápasy o konečné umístění (9. až 11. místo)

Prohraní čtvrtfinálových sérií spodního čtvrtfinále se utkají o konečné umístění ve vzájemných zápasech každý s každým dvakrát.

Zápasy o konečné umístění začínají v týdnu od 2. října 2023 a měli by být dokončeny s koncem běžné baseballové sezóny 2023

Účast Domažlice v podzimním play-off

Play-off zápasy Domažlice se budou hrát vždy jen o víkendu, v případě série na dva vítězné utkání se budou hrát o víkendu maximálně dva zápasy, buď formou dvojzápasu v jeden den, anebo dvou zápasů ve dvou dnech.

Posezonní schůzka klubů

Do konce října se uskuteční posezónní schůzka vedoucích týmů RSZM za účelem zhodnocení herního formátu RSZM 2023 a dohodě na herním formátu RSZM 2024. Přesné datum, místo a čas bude stanoveno nejpozději na konci září 2023.


Aktualizováno: 25.06.2023


 
Region Severozápad
pobočný spolek České baseballové asociace
Zelenkova 530/3
142 00 Praha 12
region.sz@baseball.cz
IČO: 05198585