Národní kvalifikace Little League 2023

Víkend 19. - 21.5.2023 patřil národní kvalifikaci Little league hráčů do 12. let. Tento turnaj hostil ve svém krásném areálu Klasik Frýdek Místek a zúčastnilo se jej vše 5 oblastí, tedy domácí Východ, Jihozápad, Jih, Severovýchod a náš tým Severozápadu.

Po výběrech a tréninku bylo vybráno 12 hráčů, nicméně v den odjezdu jeden onemocněl a aby toho nebylo málo, dalšímu se v místě turnaje udělalo zle. A tak zbylo 10 bojovníků, kteří se i v tomto počtu se soupeři statečně rvali.

V sobotu jsme se utkali s prvním soupeřem, kterým byl Severovýchod. Hned v první směně jsme jej "zasypali" mnoha hity a ujali se vedení 6:0. V dalším průběhu utkání hrály výborně obrany obou týmů a společně se spolehlivými nadhazovači nedávali pálkařům moc šancí ke skórování. Rychlý a pěkný zápas tak skončil našim vítězstvím 7:0. Díky vítězství měli kluci již ten den volno ( což ovšem znamenalo nedělní 3 utkání v řadě ).

Odpoledne kluci navštívili technické muzeum "Dolní oblasti Vítkovic" a následně se poschoďovým "Doubledeckrem" přesunuli na Arrows, kde kromě jiného fandili holkám v jejich souběžně probíhajícím turnaji. O zážitky a dobrou náladu nebyla nouze a rozhodně nikdo neměl čas na nudu.

Druhý den jsme se utkali s favorizovaným regionem Jih. Vynikající zápas, který měl velkou kvalitu na obou stranách, jsme nakonec po velkém boji prohráli a museli do opravy, kde nás čekal opět soupeř ze Severovýchodu. Utkání jsme měli pod kontrolou a po 5. směnách po výborném útoku a spolehlivé obraně vedli 9:0. Po vystřídání nadhozu soupeř sice měl několik úspěšných odpalů, ale výsledek jen zkorigoval a my šli na finále.

Bohužel rozpis byl neúprosný a kluky v omezeném počtu čekal třetí zápas v řadě. Ale ani tak se kluci nezalekli a proti regionu Jih hráli výborný baseball. Nicméně postupem času došly jak fyzické, tak i psychické síly a tak se ve finále a z postupu do Euro-Africké kvalifikace radoval zaslouženě soupeř.

Děkuji moc všem klukům za perfektní reprezentaci našeho regionu. Všichni bojovali a do zápasů dali naprosté maximum. Vynikající bylo i chování mimo baseball, kde kluci vytvořili výbornou partu.

Moc děkuji Markovi Durdovi a také rodičům, kteří byli s námi a se vším ochotně pomáhali.

Dan Krejčiřík


Aktualizováno: 30.05.2023


 
Region Severozápad
pobočný spolek České baseballové asociace
Zelenkova 530/3
142 00 Praha 12
region.sz@baseball.cz
IČO: 05198585